Wysłany: 2010-07-22, 10:12 [ZJ] Średnica rury tłumika w ZJ 5.9
Koledzy, pomóżcie! Jaka jest średnica rury tłumika w ZJ 5.9? Na forum znalazłem posty świadczące o tym, że średnica to 2,25 cala, natomiast w sklepie masterparts.pl uparcie twierdzą, że średnica wynosi 2.5''. Jak to jest w rzeczywistości? Jak na złość nie mam możliwości wejścia pod auto.
Pytam, ponieważ muszę dzisiaj zamówić tłumik Magnaflow i wybrać pomiędzy 63mm, a 57mm.
Wysłany: 2010-07-22, 10:48
Zakładanie dwóch postów o tym samym temacie nie jest mile widziane, to zaśmieca forum. Zdaje się, że w Twoim wczorajszym temacie dostałeś dwie odpowiedzi: od Misiek_87, i ode mnie. A tak na marginesie: włazisz pod auto, bierzesz suwmiarkę i po problemie. Nie trzeba być mechanikiem aby to wykonać. Proste, nie
_________________ BŁOTO WCIĄGA HE HE HE
W końcu brumka sobie MAGNAFLOW
Zakładanie dwóch postów o tym samym temacie nie jest mile widziane, to zaśmieca forum. Zdaje się, że w Twoim wczorajszym temacie dostałeś dwie odpowiedzi: od Misiek_87, i ode mnie.
Sprawdź dokładnie jaki post założyłem poprzednio, a jaki teraz. W poprzednim pytałem o zupełnie inny temat. Obecny post założyłem świadomie, ponieważ może się przydać na przyszłość - konkretne pytanie, konkretna odpowiedź.
Cytat:
A tak na marginesie: włazisz pod auto, bierzesz suwmiarkę i po problemie. Nie trzeba być mechanikiem aby to wykonać. Proste, nie
Ameryki nie odkryłeś. Pisałem, że nie mam możliwości sprawdzenia. Auto mam u gazownika (odbieram dopiero jutro), a tłumik chcę zamówić jeszcze dzisiaj.
[ Dodano: 2010-07-22, 11:43 ]
Już sobie poradziłem w inny sposób. Średnica zewnętrzna rury od katalizatora wynosi 57. A więc najbardziej odpowiednim tłumikiem pod 5.9 będzie wersja "63".
Jakby to powiedzieć oba tematy jak by nie patrzeć dotyczą średnicy rury wydechowej w 5.9, ale spoko, jeżeli uważasz, że tak jest OK to
Będzie w przyszłości łatwiej znaleźć odpowiedź na podobny problem. Wiem z doświadczenia - odpowiedzi na niektóre pytania bardzo często znajdują się w postach kompletnie nie związanych z tematem wiodącym.
Zamontowałem MAGNAFLOW 63mm (2,5"). Ten tłumik rzeczywiście daje przepiękne relaksujące brzmienie dla V8 )) Jeśli będą chętni mogę wrzucić filmik na youtube.